Riitasuontien ja Pohjoiskaaren risteykseen kiertoliittymä 2020

3.5.2018

Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana
Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana

Pitkään vireillä ollut  Riitasuonkadun risteyksen   muutostyöt alkaa  kiertoliittymän suunnittelulla 2019 ja varsinainen rakentaminen näillä näkymin vuonna 2020.
 Samassa yhteydessä Teboilin tonttia laajennetaan niin, että siitä tulee yhtenäinen nykyisen huoltamorakennuksen kanssa. Ongelmia on odotettavissa edelleen bussivarikon liikenteen kanssa, joka ei tässä tilanteessa muutu eikä se siirry pois alueelta.

Lähiasukkaita, koululaisia ja bussinkuljettajiakin kiusaa ahtaat paikat, joissa busseja vekslataan eteen ja taakse eikä istutukset, valaisinpylväät eivätkä jätepisteet pysy ehjänä bussien törmäillessä niihin tämän tästä.
 

Kevyenliikenteen väylät paranevat

Parannusta kaava tuo kuitenkin kevyenliikenteen väyliin, jossa ainoaksi kysymysmerkiksi jäi miten koululaisille löytyy suorin ja turvallisin reitti Pallivahan koululle. Huoltoasemalle liikennöinti Tampereen ja keskustan suunnasta kulkee vain kiertoliittymän kautta.
 Nykyisin huoltoasemalla pysähtyvät monet Tampereen suunnalta tulevat urheiluseurojen ym. tilausliikennebussit ja voi olla, että niiden pysäköiminen vaikeutuu jatkossa. Nykyisinhän ne jätetään pääosin Riitasuonkadun jalkakäytävälle asukkaiden harmiksi.
 Teboil on suunnitellut myös uudisrakentamista, mutta sen aikatauluista ja suunnitelmista ei tässä vaiheessa ole tietoa.