Tiedotteet ja juttuarkisto

PDF-tiedostoTakakirves_2022_1_tiedote.pdf (231 kB)
Jäsentiedote ja jäsenmaksulomake 1/2022
PDF-tiedostoJäsenmaksu_2022_15_02.pdf (159 kB)
Jäsenmaksulomake 2022
PDF-tiedostoTakakirves_2021_1_tiedote_ja_jäsenmaksu.pdf (310 kB)
Ohessa uusin jäsentiedote ja jäsenmaksulomake
Savonkedonkadun uudet kerrostalot ovat jopa liki kaksi kertaa nykyisiä korkeampia (5 krs).

Savonkedonkadun ongelmat esillä TS:ssa

Varsin iltapäivälehtimäinen otsikko Turun Sanomien 5.2.2021 juttussa antoi ehkä todellisuutta synkeämmän kuvan Savonkedonkadun purkua odottavien TVT vuokra-asuntojen tilasta ja naapurihäirinnästä. Suurin haitta häirikköporukan piittaamattomuudesta yhteisistä pelisäännöistä on samassa ja viereisissä taloissa asuville. Häiriökäytös on ylittänyt ”tavanomaisen” viimeisen vuoden aikana. Hälytyksiä poliisille oli viime vuonna 110, joista 14 kiireellistä. Eli liki joka kolmas päivä on poliisia tarvittu. Eivätkä ongelmat jää pelkästään muiden vuokratalon asukkaiden murheeksi, vaan leviävät läheisten omakotitalojenkin rie­saksi. Mutta eivät kuitenkaan ilmeisesti niin laajalle kuin Niittykodista. Osalle lähiasukkaista kuten vieresessä pienkerrostalossa asuvalle tuttavalle jutun tiedot häiriöistä ovat tulleet yllätyksenä.
 TVT asunnot näyttää suhtautuvan asiaan hälläväliä asenteella, ei korjaa sitä mikä on rikottu eikä irtisano häiriköitä.

Kaavanmuutoksessa tontin rakennusoikeutta on kasvatettu 5976 k-m2> 10000 k-m2 eli 76% eikä 40% kuten asemakaavaselostuksessa kerrotaan. Uusissa vuokrataloissa ei yleensä esiinny sen enempää kuin muuallakaan, ilmeisesti ränsistyminen ruokkii häiriökäyttäymistä. Mutta jos väki kaksinkertaistuu kuten rakennusoikeuskin, se ei ole asumisviihtyvyyden kannalta hyväksi sen kummemmin kerrostalon asukkaille kuin lähistön omakotialueelle,

RAIMO OLLILA

PDF-tiedostoTakakirves_2020_tiedote_2.pdf (251 kB)
Takakirveen Omakotiyhdistyksen tiedote 2/2020. Asiaa mm. sähkösopimuksesta ja "Valokuitunen" sekä koti-5G ratkaisusta.
PDF-tiedostoJäsenmaksulomake_2020.pdf (61 kB)
Jäsenmaksun tilisiirtolomake
PDF-tiedostoTakakirves_2020_1_tiedote_email_liite.pdf (389 kB)
Tiedote nro 1, vuosi 2020
PDF-tiedostoTakakirves_2019_2_syystiedote.pdf (211 kB)
Ohessa syystiedote 2019

Valokuitu maksaa nyt Turussa 2390€

(juttua päivitetty 9.4.2020)
Telia järjesti valokuitutilaisuuden 4.12.2019 Rieskalähteen koululla. Niin tässä kävi, että kun emme saaneet Riitasuon-, Holpin-, Toukolan-, Isohaarankadulle valokuitua silloin kun sähköt pistettiin maahan, niin nyt se maksaa. Tampereentien toisella puolella liittymät saatiin maksutta. Mutta ei enää sielläkään eikä muuallakaan Turussa.

Kustannus kuitutoimituksesta on Turussa on kaikille sama 2390€:n kertamaksu. Telian edustaja ilmoitti, ettei sillä ole merkitystä hintaan onko putket valmiina tai ei. Edellä mainitulla  alueellahan putket on pääosin vedetty.

Projektin käynnistäminen edellyttää, että alueelta saadaan riittävä määrä henkilöitä, jotka kuidun ottavat. Tarkkaa määrää Telian väki ei pystynyt kuitenkaan kertomaan - puhuttiin 10-50 taloudesta minimissä.

Koska liitynnän tekemisestä on reilut puolet työtä, kotitalousvähennys lienee 1000€ luokkaa.

 

Telian nettiliittymä on kallis

Nettiliittymän hinnat (Telialta) ovat 100 Mbps 39,90 €/kk, 200 Mbps 49,90 €/kk ja 1 Gbps 59,90€/kk. Koska kyseessä on "avoin kuitu", myös muita operaattoreita ainakin periaatteessa on. Tietenkin Telia hyödyntää tässä monopoliasemaansa, jota se yrittää peitellä "avoin kuitu" selittelyllä. Avoin kuitu maksaa muiden operaattoreiden verkossa esim. "Kuuskaista" nettifirmalla 50 Mbps 17,90€/kk ja 100 Mbps 20,90€/kk.

Valokuitu on teknisesti hyvä ja aikaa kestävä ratkaisu. Siksi tähän kannattaa osallistua, vaikka kustannus harmitttaa sekä hirvittää. Toukolankadulla ainakaan ei oikein riitä ainakaan Elisan 4G vauhti, koska Rauramäki on esteenä - tukiasema Elisalla on Signalistinkadulla ja sen antennista on suora yhteys meidän piippuun mutta ei enää taloon, Rauramäki on 41m merenpinnasta, tölli 30m, joten se jää katveeseen.

Elisa on vielä alkanut purkaa ADSL/SDSL yhteyksiä, koska niiden  ylläpito tulee kalliiksi. Meillä 20 Mbps SDSL on toiminut hyvin. Tänne uhkausta purkamisesta ei vielä ole tullut, mutta Liedossa on.

Kuitupäätelaite jää (silta) jää Telian omistukseen ja se vastaa kunnosta ja toiminnasta - vaikka se ei olisi käytössä (näin luvattiin). Silta on "tyhmä" laite, siinä on 4 kpl 1Gbps Ethernet portteja.

Ilmeisesti palveluoperaattori, tässä todennäköisemmin Telia, tuo reitittimen joka jakaa ip osoitteet päätelaitteelle (Padit, tietokoneet, televisio). Tilaisuudessa ei selvinnyt kuinka monta julkisen verko osoitetta jaetaan, vai onko ulospäin vain yksi julkisen verkon osoite. Siitä olisi se hyöty, että jo lähtökohtaisesti osoitemuunnos antaa jonkinlaisen suojan ja jos operaattori ei olisi ahne, se toisi palomuuri-routerin (esimerkiksi F-Secure Sensen), joka suojaisi lähtökohtaisesti kaikki talon vehkeet. Sitä voisi yrittää sopia, jos porukkaa lähtee mukaan.

Ilmoittautukaa kiinnostuksenne https://www.avoinkuitu.fi/ palvelussa, sieltä "minullekin avoin kuitu" painikkeesta, jos asia kiinnostaa. Kiinnostuksen ilmoitus ei ole vielä tilaus, sitä voi harkita myöhemmin.

Raimo Ollila, pj

Takakirveen Omakotiyhdistys

PS. Tämä jäi mietityttämään: 5G on tuloillaan ja operaattorit ovat luvanneet sen kattavaksi, mutta sen reitittimet vaativat kuidun. Koska 5G:n käyttämä taajuus on suuri (nyt 3,5 Ghz, jatkossa 26Ghz), tukiasemia joudutaan laittamaan neliökilometrille jopa 40 kpl ja pohjalle tarvitaan suht. tiheä valokuituverkko. Maksatetaanko se tässä nyt niillä, jotka haluavat kuidun kotiin? 5G:n terveysvaikutuksista Euroopassa ollaan varpaillaan ja mm. Brysselissä sitä ei saa rakentaa toistaiseksi, ennen kuin asia on selvitetty. 5G mikroaaltosäteily vastaa melkein sitä kuin pitäisi kroppaa/päätä 24/7 mikroaaltouunissa. Parasta alkaa kutoa pipoja ja kalsareita alumiinlangasta.

Riitasuonkadulla bussit pysäköivät holtittomasti.

Toimintasuunnitelma painottuu edunvalvontaan

 

Toimintasuunnitelmassa yhdistyksen hallitus totesi, että yhä keskeisemmäksi osaksi toimintaa on muodostumassa Takakirveen asukkaiden edun valvonta. Käytännössä näyttää siltä, että kaupungin ajama laajentuminen ja kerrostalorakentaminen ovat jatkuvasti törmäyskurssilla omakotimökkiläisten edun kanssa. Kaavoituslaissa on kuitenkin määräys asukkaiden kuulemisesta nk. OAS eli Osallistusmis- ja Arviointisuunnitelmassa, jossa asukasyhdistykset voivat osallistua ja antaa lausuntonsa tekeillä olevista kaavoista. Niillä on toisinaan oikeaakin vaikutusta, koska lopullisen päätöksen tekevät poliitikot - jotka viime kädessä ovat vastuussa tekemisistään kuntalaisille.

Valokuitu ja liikenneongelmat puhuttivat
Muissa asioissa käsiteltiin mm. valokuidun saamista Isohaaran-, Toukolan-, Riitasuon- ja Holpinkadun alueelle. Se jäi vaille kuitua, vaikka muualla Takakirveellä kuitu vedettiin ilmajohtojen poiston yhteydessä. Myös hulevesimaksujen epäoikeudenmukaiseksi koettu kustannus omakotiasujille harmittaa yhä. Suovantiellä nopeudet ovat lähiasukkaiden mukaan kasvaneet ja toispuoleisen jalkakäytävän vuoksi vahingon vaara on kasvanut.

Bussien peruuttaminen hallista Riitasuonkadulle on erityisen vaarallinen pienten koululaisten kannalta. Busseista ei ole näkyvyyttä eikä niissä ole ilmeisesti peruutuskameraa, joten vaara on todellinen ja joka päiväinen. Lisää ongelmaa tuottaa raskaan kaluston holtiton pysäköiminen jalkakäytävälle huoltoaseman kohdalla. Omakotiyhdistys on ollut asiasta  yhteydessä liikennesuunnitteluun, vaikka paljoa ei ole odotettavissa ennen kuin liikenneympyrä rakennetaan 2020-2021 Pohjoiskaaren ja Riitasuonkadun risteykseen.

Kilpailutus lisää nuohouksessa tilaajan vastuuta
Nuohouksen kilpailutus lisää omakotiasujien vastuuta nuohouksen järjestämisestä. Aiemminhan piirinuohooja on omatoimisesti käynyt noin 12 kk välein nuohoamassa piiput.
Kotisivulta löytyy yhteystiedot kahteen nuohpusyritykseen.

Jäsenistö muistutti hallitusta sekä Savonkedonkadun että Tennishallin kaavaratkaisujen seuraamisesta. Näyttäisi, että ne eivät välttämättä noudata sitä mitä OAS kuulemisessa tai julkisuudessa on esitetty.  

 

Turku Energia tarjoaa Salossa tehtyjä aurinkopaneeleita pakettina.

Syyskokouksessa Turku Energia kertoi mm. aurinkopaneeleista

Syyskokouksen aluksi Turku Energian myyntijohtaja Harri Salo kertoi yleisellä tasolla energiamarkkinoiden tilasta ja kehityksestä. Hiilineutraalisuuden vaatimus tuottaa jos minkälaisia innovaatioita energian tuottamiseen - joista tuskin kaikki jäävät elämään.

Salon esityksestä kävi monille yllätyksenä  ilmi, että energian tarpeen kasvu on viimeisenä 20 vuotena ollut n. 50% eikä kasvulle ole loppua näköpiirissä. Vaikka uusiutuvasta ja muusta energian tuotannosta on muutaman viime vuoden aikana pidetty valtavasti ääntä, fossiilisten polttoaineiden osuus energiantuotannossa on yhä 80%.

Turku Energian kaukolämmön piirissä on tällä hetkellä 200.000 asiakasta. Harri Salon mukaan kotitalouksille muut energiamuodot kuten maa- ja ilmalämpö ovat usein järkevämpi ratkaisu, koska kaukolämpöjohtoja on harvoin ainakin vanhoilla asuinalueilla. Kaukolämpö Turkuun tuotetaan Naantalin voimalassa, Orikedon biolämpökeskuksessa ja Kakolan lämpöpumppulaitoksessa.

Turku Energia on toteuttanut mm. telakkayhtiö Mayerille1584 paneelin aurinkovoimalan, joka vähentää hiilipäästöjä 100 tonnia vuodessa ja vastaa 200 kerrostaloasunnon energian tarvetta. Aurinkoenergiaratkaisut ovat tärkeä osa Turku Energian palvelua. Turku Energian paneelipaketit on luokiteltu XS eli Extra Small  koosta XL kokoon, hinnat vaihtelevat 5770 eurosta 11 500 euroon. TE:n tuotepäällikkö Kimmo Kuusinen totesi, että aurinkopaneelisto kannattaa hankkia vastaamaan juuri omaa tarvetta, jolloin niistä saa suurimman hyödyn. Paneelien hankinta sillä ajatuksella, että myy sähköä takaisin energiayhtiölle ei ole järkevää.

Sähköauton latauspisteelle riittää periaatteessa 3x16A pääsulakkeet
Omakotitaloissa sähkö- tai hybridiauton latauspiste edellyttää sähköasennuksia. Onneksi Takakirveellä on vaihdettu sähkösyötöt ilmajohtojen poiston yhteydessä, joten niiltä osin kiinteistöt lienevät pääosin kunnossa, jos tarkoitus on hankkia sähkökäyttöinen auto ja sille latauspiste omalta pihalta.
Turku Energian toimittama 3,6kW latauspiste maksaa asennettuna 1565€  ja 11 kW latauspiste 1790€.

Syyskokouksessa tupa täynnä, uusi hallitus valittiin
 

Takakirveen Omakotiyhdistyksen syyskokoukseen Rientolassa osallistui 34 henkilöä. Ilmoittautumisen ja kahvituksen jälkeen Turku Energian edustajat kertoivat energiamarkkinoista ja murroksessa olevan alan tulevaisuudesta.

Sääntömääräisessä kokouksessa valittiin uusi hallitus. Puheenjohtajana jatkaa Raimo Ollila. Erovuoroisista Joonatan Ahlroos ilmoitti jättäytyvänsä hallituksesta. Hänen tilalleen valittiin Anette Palanen Pulmussuontieltä.

Hallitus seuraavalle kaudelle: Mari Naaralainen, Jan Sundberg, Toni Mattila, Rami Haapasalo, Juha Teräväinen, Jarkko Ylijoki, Timo Halmekoski, Päivi Koskinen-Kajuutti, Juha Närvänen ja Anette Palanen. Toiminnantarkastajaksi valittiin Kari Ruutti ja Sirkka-Liisa Hiltunen.

Kokouksessa päätetiin hallituksen esityksen mukaisesti säilyttää jäsenmaksu 12 eurona.

 

Vielä pysäköinti menee vanhaan malliin...

Kairialankadulle viimein pysäköintikielto

Kairialankadun omakotiasukkaita kiusanneessa kerrostalojen asukkaiden tienvarsipysäköinnissä saavutettiin 10.6.2019 yksi välietappi, kun Turun kaupungin liikennesuunnittelu sai viimein aikaiseksi pysäköintikiellon molemmin puolin katua ja sen osoitukseksi pysäköintikieltomerkit.

Ihan heti "lainkuulaisena" tunnetut kansalaiset eivät tätäkään nielleet, mutta nyt jostain syystä porttien edustoille ei autoja ollut pysäköity. Valitettavasti tämä tarvitsee seurantaa eli "lappuliisa" - kierroksen muistuttamaan pelisäännöistä, joita on sakon uhalla noudatettava.

Suurempi haaste on Kairialankadun kerrostalokaava, joka tuntuu etenevän kuin jyrä - nyt jo puuhataan huhupuheiden mukaan rakentamista, vaikka edes kaavaa ei ole hyväksytty. Rakennusluvastakin on päästävä vielä valittamaan ja se kannattaa viedä pitkälle.

 

Myyntipiste Holpinkadulla.

PIHAKIRPPISKYSELYN VASTAUKSET


Pihakirppiksestä tehtyyn seurantakyselyyn osallistui 30 vastaajaa. Kyselyn perusteella näyttäisi siltä, että pihakirppis on paikkansa lunastanut. Kirjallisissa vastauksissa huomautettiin, että yhdistyksen alueen laajuus saattoi olla syy, miksi jossakin päin kävijöitä oli vähän.
Ensi vuonna harkittaneen samassa yhteydessä myös peräkärrykirppistä, jolloin saataisiin myyntitpisteiden "keskittymä" esim. Jukolanpuistoon tai Savonkedonakadun puistoon.
Sen ongelmana voi olla taas pysäköinti - eräässä vastauksessa huomautettiin juuri yllätävän suuresta autoilijoiden määrästä.


Olen tyytyväinen ”myyntitulokseen”

a) Erittäin tyytyväinen  26,7 %
b) Kohtalaisen tyytyväinen60,0 %
c) Petyin myynnin vähyyteen13,3 %


Mikä on arviosi "kirppiksen" asiakasmääristä?

a) Asiakkaita liikkui odotettua enemmän   60,0 %
b) Asiakkaita liikkui odotettu määrä26,7 %
c) Asiakkaita liikkui vähemmän kuin odotin13,3 %


Missä näit ilmoitukset pihakirppiksestä?

a) En huomannut  0%
b) Facebookin Takakirves ryhmässä 80%
c) Tienvarsi mainoksessa    60%
d) Menot palstan ilmoituksessa Turun Sanomissa    10%


Pitäisikö mielestäsi seuraavalla kerralla mahdollistaa "peräkärrykirppis" Jukolanpuistossa tai Savonkedonkadun puistossa?

a) Ei ole tarvetta46,7%
b) Voisi olla hyvä vaihtoehto   43,3%
c) Yhdistykseen kuulumattomille puistoissa maksullisena   13,3%


Aiotko osallistua pihakirppikseen seuraavalla kerralla?

a) En aio13,3%
b) Todennäköisesti        43,3%
c) Aivan varmasti, jos ei tule yllättäviä esteitä43,3%


Yhdistyksen hallitus on harkinnut joulumyyjäisten järjestämistä Rientolan tiloissa. Kustannus osallistujalle on 10-12€/pöytä (100-120cm). Olisitko kiinnostunut osallistumaan?

a) Ei kiinnosta56,7%
b) Kiinnostaa ja voin mahdollisesti osallistua43,3%
c) Osallistuisin aivan varmasti 0%

 

------------------------------------------------------------------------------
KIRJALLISET PALAUTTEET PIHAKIRPPIKSESTÄ


Mukava tunnelma. Eläkeläisiä ja lapsiperheitä liikkeellä. Kartan epäselvyydestä tuli joitakin kommentteja, muuten suhtautuminen oli myönteistä ja neuvoja saatiin konkareilta. Kiitos.

Kiitos hyvin hoidetuista tapahtumajärjestelyistä. Ainoa vika oli se, ettei myyjänä ehtinyt itse kierrellä yhtään. Kehitysehdotuksena voisi olla myymättä jääneiden mutta itselle tarpeettomien tavaroiden kerääminen pihoilta tapahtuman jälkeen kootusti jonkin hyvää tekevän tahon toimesta. Ettei niitä tarvitsisi kantaa takaisin omiin nurkkiin ensi vuotta odottamaan.

Suovantien puolella oli vilkasta, valtatien toisella puolella taas ei ihmiset löytäneet pihoihin. Kirppiksen pidosta annettiin hyvät ohjeet mutta varsinkin vanhempi väestö ei osannut tehdä hyviä mainoksia pihoihin ja valittelivat hiljaisuutta.

Minulla oli lähinnä lasten vaatteita ja leluja myynnissä - kauppa oli hyvin vähäistä.

Kiitos tapahtuman järjestämisestä, ja kartta, jossa näkyi kirppiskohteet oli hyvä. Monella oli kartta mukana kun kiersivät pihoja.

Pientä sekaannusta kirppiksen alkamisajasta, 11 vai 12. Kartta myyntipisteistä netissä sekä paperisena jaettu oli hyvä asia. Ikävää sen sijaan on ensimmäisinä paikalle ryntäävät trokarit, jotka yrittävät ostaa tavaroita alihintaan. Hyvä keino päästä itselle turhasta roinasta eroon. Voin osallistua ensi vuonna, jos löytyy tarpeeksi myytävää.

Me pohdimme sitä että, koska olemme oikeastaan reunimmainen osallistuja Rauramäentiellä voisimme mennä ensi vuonna peräkontti-idealla Jukolanpuistoon tms. myymään. Paikka kannattaa varmaan miettiä tarkasti, sillä nytkin yllättävän moni kulki autolla. Eli löytääkö nämä ihmiset paikkaan, jonne ei autolla ajo ole sallittua.

Mukava tapahtumapäivä joka tapauksessa ja innolla olemme taas ensi vuonna mukana.

Myyntiin ja pieneen ihmismäärään ilmeisesti vaikutti sijainti ja se että alue oli laaja. Meille oli suuri pettymys, valitettavasti. Kova työ meni hukkaan. Tavarat olivat hyväkuntoisia ja kokemusta kyllä löytyy kirppismyynnistä.

Kiitos järjestäjille hienosta tapahtumasta. Kaukaisin pariskunta tuli Salosta.

Oli mukavaa ihmisiä liikkui ja tutustuivat myös alueeseen. Alueemme sai paljon kehuja ainakin meidän pihalla kävijöiltä kaiken kaikkiaan kiva tapahtuma ♥️

Katumainontaa myös Tampereentien toisellekin puolelle, jossa tänä vuonnakin oli vähintään yhtä monta myyjää, ellei enemmän, kuin Impivaaran puolella.

Kiva tunnelma ja tutustui moneen alueella asuvaankin.

Asiakkaat olivat tosiaan aikaisin liikkeellä ja toisaalta viimeisenä tuntina kävi vain 2 asiakasta, eli hieman aikaisempi aloitus voisi olla parempi?

Kaupunginosakukka Takakirveellä on "Särkynytsydän".

Kevätkokouksessa jaettiin "Särkyneitäsydämiä"


Takakirveen Omakotiyhdistyksen kevätkokous alkoi kaupunginosaperennamme "Särkynytsydän" taimien jakamisella osallistujille. Kukka kasvaa parhaimmillaan jopa 100cm kokoiseksi ja on puolivarjoisena kukkana todella näyttävä. Näytillä oli myös yhdistyksen lämpökamera. Osallistujia oli paikalla n. 40. Kokouksen aluksi kuultiin Lounais-Suomen Jätehuollon (LSHJ) ympäristöneuvoja Mikaela Sundqvistin esitys jätehuollon nykytilanteesta ja kierrätyksestä. Aiheellisesti esitettiin kysymys keräyspisteiden vähenemisestä, kun samaan aikaan maksettavaksi tuli jätehuollon perusmaksu. LSJH:n mukaan keräyspisteiden väheneminen johtuu siitä, että keräysvastuun kustannukset on siirretty yrityksille, jotka maksavat myymiensä tuotteiden hinnasta kierrätysmaksun niin itse tuotteiden kuin pakkauksien osalta.


Kevätkokouksen sääntömääräisen kokouksen asialistalla olivat vuoden 2018 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja vastuuhenkilöille. Toiminnantarkastajat muistuttivat tarkastuslausunnossaan, että tilien maksujen ja saamisten käsittely helpottuisi tarkemmalla kohdistuksella jo maksuvaiheessa, jotta esim. vuokramaksut olisivat helpommin havaittavissa muista maksuista. Yhdistyksen hallitus on tietoinen viitenumerolliseen laskutukseen siirtymisen eduista, mutta toistaiseksi sen aiheuttamat kustannukset on katsottu liian suureksi suhteessa etuihin ja haittoihin.

Tilikauden ylijäämä oli tilinpäätöksessä 728€.
 


Tiedotteet, kyselyt ja uutiskirjeet

Voit ladata yhdistyksen PDF muotoiset tiedotteet tiedosto-osiosta. Uudistamme ja tehostamme viestintää ja siksi uutiskirjeet lähetetään jatkossa pääasiassa sähköpostitse. Vuosikokouskutsut jaetaan kuitenkin peittojakeluna Takakirveen alueelle kuten ennenkin.

Vasemmassa palstassa voit vastata ajankohtaisiin asukaskyselyihin.
 

PDF-tiedostoTakakirves_2018_marraskuu_tiedote.pdf (218 kB)
Marraskuun tiedote
PDF-tiedostoTiedote syyskuu 2018.pdf (173 kB)
Syyskuun tiedote
PDF-tiedostoTakakirveen_Omakotiyhdistys_2018_tiedote_nro2_.pdf (178 kB)
Takakirveen Omakotiyhdistyksen tiedote kevät kokouksesta

Tiedote 2018/1

PDF-tiedostoTakakirves_2018_1_etanamail.pdf (764 kB)
Ohessa postilaatikkoihin jaettu tiedote kiinteistöihin, joihin ei ole email osoitetta jäsenrekisterissä.
Muonamiehen talo on hyvällä paikalla maastollisesti, mutta vaatii perusteellisen remontin.

Kairialankadun Muonamiehentalo suojeltiin - taas


Kairialankadun kerrostalokaava nytkähti eteenpäin valituksista huolimatta liki sellaisena kuin rakennuttajat sitä alunperin esittivät. Möörönkujalle tulee suunnitellut kolme uutta kerrostaloa. Ensimmäisessä vaiheessa esitetty neljäs talo jäi kuitenkin pois, koska se olisi tullut osin muinaismuistoalueelle ja ehkä kaavoitusta hakenut rakennusliike alkoi epäilemään itsekin, ettei se tontille mahdu.
 Jos nyt jotain hyvää pitäisi kaavasta löytää, se on kauniin Muonamiehen talon suojelu. Kaavassa rakennukselle on jo nyt jo ”sr” -merkintä, ihmetellä voi mitä uusi suojelu tarkoittaa.
 Mutta mikäli taloa ei pikaisesti peruskorjata ja oteta vakituiseen asuinkäyttöön, sen lahoaminen jatkuu. Entisöijälle, jolla on rahaa riittävästi, se voisi olla unelmien paikka - tai painajainen. Tontti on korkealla paikalla ja siksi hulevesistä tuskin on harmia - ja jos sietää kivitaloja  naapurina

Kokouspaikkana oli vanha kunnon Rientolan yläsali, jotta saatiin etäisyydet Covid-19 mukaisten sääntöjen tasalle.

Vuosikokous pidettiin 7.11.2020 Rientolassa

Korona rajoituksien vuoksi sääntömääräinen kevätkokous pidettiin yhdistettynä syyskokoukseen 7.11. Rientolan yläsalissa. Tähän antoi mahdollisuuden Suomen hallituksen tekemä välaikainen laki, joka annettiin keväällä ja jota korjattiin 3.10 annetulla lailla. Tilinpäätös yhdistysten tuli tehdä kesäkuun loppuun mennessä, mikä Takakirveen Oky:n osalta onneksi tuli tehtyä jo alkutalvesta - kokoukset vain "venähti".

 

Lisää aiheesta jäsenille jäsenhuoneessa.  Jäsenhuone.

Turussa ei vieläkään ilmoitusmenettelyä

Turun rakennusjärjestykseen ei saatu rakentamista ilmoitusmenettelyllä. Siinä rakennustoimenpiteestä lähetetetään lupaviranomaiselle ilmoitus. Jos rakennusvalvonta ei ilmoita 14 vrk kuluessa, että ilmoitettu toimenpide vaatii rakennus- tai toimenpideluvan, työt voi aloittaa.

Ilmoitusmenettely poistaisi epävarmuuden siitä onko oma käsitys mikä on 20m2 ”leikkimökki” oikein tulkittu ja lisäksi rakennelmasta jäisi arkistoihin merkintä - ettei muutaman vuoden päästä uusi viranhaltija vaadi purkamista perustelmalla ”ei me tuollaista tarkoitettu”.