Yhteishaulla tontin voi edullisesti puolittaa tai määrätä kokonaan rakennusalaksi

3.5.2018

Takakirveen suuriin omakotitontteihin on mahdollista saada kaavamuutos, jossa rakennusalaksi määritellään koko tontti, jolloin se voidaan jakaa kahdeksi erilliseksi tontiksi.
 Mikäli  tonttia ei halua jakaa juuri nyt, kaavamuutos mahdollistaa lisäosien rakentamisen olemassa oleviin rakennuksiin helpommin eikä se vaikuta kiinteistöveroon. Jakamisen voi tehdä myöhemmin edullisesti kiinteistönmuutosilmoituksella.
 

Yhteishaku kaavamuutokselle tuo säästöjä

Kaavapäätös on aina tapauskohtainen.Kaupunki suosii useamman tontin kaavamuutosta samalla kertaa samalta alueelta, jolloin myös kustannukset tonttia kohden pienevät merkittävästi, koska ne jaetaan hakijoiden kesken.

Kaupungilta saadun arvion mukaan yksin haettuna kaavamuutos maksaa n. 6000€, mutta jos kaavamuutosta haetaan esimerkiksi 10 tontille yhtäaikaa, kustannus putoaa hakijaa kohden 800-1000€ välille. Syy "tukkualennukseen" on mm. kaavoituslautakunnan maksu, joka on saman suuruinen yhden tai useamman tontin käsittelylle.


 Jos olet suunnitellut tonttisi jakamista tai rakennusoikeuden laajentamista, lisätietoja yhteishankkeesta saat sähköpostilla osoitteista:

raimo.ollila(at)live.com