Sähkösopimus

Suostumus jäsentietojen luovuttamiseen sähkön kilpailutuksessa 2022

 

(Raimo Ollila, 19.1.2022)

Syksyllä 2022 päättyvä TPK:n sähkösopimus kilpailutetaan tänä keväänä. Siinä yhteydessä tarkistetaan kaikkien niiden omakotiyhdistysten jäsenten jäsenmaksut,  jotka haluavat hyödyntää TPK:n jäsenedun. Jäsenen yhteystiedot luovutetaan TPK:n kilpailutuksen voittaneelle energiayhtiölle, joka lähettää jäsenetuun perustuvan tarjouksen jäsenelle.

Se, että osallistuu kilpailutukseen ei vielä tarkoita sitä, että hyväksyy TPK:n sopiman sähkösopimuksen. Jokainen tekee itse sähkösopimuksen joko kilpailutuksen voittaneen tai jonkun muun energiayhtiön kanssa. 

Jäsenyystiedon luovutus kolmannelle osapuolelle vaatii EU:n GDPR  määräyksen mukaisesti suostumuksen jäseneltä.Suostumuksen voi antaa kolmella tavalla:

Tapa 1
Tiedon voi päivittää itse jäsenrekisteriin takakirves.com verkkosivuilla. Ohje alla.

Tapa 2
Asiasta jaetaan paperinen tiedote koko omakotiyhdistyksen alueelle. Tiedotteessa mukana oleva hyväksymislomakkeen voi toimittaa allekirjoitettuna tiedotteessa ilmoitettuun osoitteeseen. 

Tapa 3
Jos tiedon päivittäminen jäsenrekisteriin ei muuten onnistu, lähetä suostumus sähköpostilla yhdistyksen email osoitteeseen (ks. alla). Kirjoita sähköpostiin teksti "Suostun jäsentietojeni luovuttamiseen sähkön kilpailutuksessa" ja lisäksi nimesi, lähiosoite, postinumero ja postitoimipaikka.

Mikäli jäsenrekisterin päivittäminen verkkosivuilla ei sinulla toimi, ilmoittanet siitä sähköpostilla.

Raimo Ollila, pj
Takakirveen Omakotiyhdistys
takakirveen.omakotiyhdistys@gmail.com


 

OHJE NETIN KÄYTTÄJILLE

A) MIKÄLI SINULLA ON SALASANA takakirves.com palveluun toimi näin:
1) Kirjaudu yhdistyksen verkkosivulla www.takakirves.com "Jäsenhuone" ‐linkistä palveluun
2) Valitse oikeasta yläkulmasta nimesi kohdalta ”Omat jäsentietoni”

3) Mikäli hyväksyt, että jäsentietosi (nimi, osoite, postinumero, postitoimipaikka, email  osoite) voidaan luovuttaa energiayhtiölle, joka on TPK:n sopimuskumppani, "ruksaa" ao. kohta.

 

Jäsentiedot
Suostumuksen antaminen

B) SALASANA UNOHTUNUT TAI SITÄ EI OLE
Mikäli sähköpostiosoitteesi on jäsenrekisterissä, mutta sinulla ei ole salasanaa tai olet unohtanut sen, voit luoda uuden salasanan klikkaamalla ensiksi "Jäsenhuone" ja sieltä ”Unohditko tai haluatko luoda salasanan”.

Anna tekstilaatikkoon email osoitteesi. Saat hetken kuluttua sähköpostiisi linkin, jossa voi luoda uuden salasanan. Aloita sen jälkeen uudestaan kohdasta A)

Jos linkkiä ei sähköpostiin tule, email osoitetta ei ole jäsenrekisterissä, se on vanhentunut tai muuten virheellinen.

Tämä korjaantuu lähettämällä  yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen takakirveen.omakotiyhdistys@gmail.com.

Tieto päivitetään manuaalisesti jäsenrekisteriin 2vrk kuluessa.


 

TPK:N JA TURKUENERGIAN VOIMASSA OLEVA SÄHKÖSOPIMUS (PÄÄTTYY 31.10.2022)

 

(2.4.2020 ROLL)
Turku Energia ja TPK ovat hyväksyneet ja vahvistaneet uuden 24kk määräaikaisen "Louna-TPK" -sähkösopimuksen. Sopimuskausi on 1.11.2020-31.10.2022.

Yleissähkön hinta sopimuksen uusijoille on 3,9 snt/kWh perusmaksu 1,5€/kk. Se on netin hintavertailun mukaan n. 10.000 kWh vuodessa kuluttavassa, maalämmöllä lämpiävässä talossa edullisin kiinteä hintainen 24kk sopimus. Yösähkön käyttäjille yösähkö maksaa 3,38 snt/kWh ja päivällä 4,69 snt/kWh, perusmaksun ollessa 2,00 €/kk.

Mutta on tarjouksessa kuitenkin varauksella suhtauduttava lisäys: "Hinnat seuraavat markkinahinnan kehitystä."

HINNASTO UUSILLE LOUNA-TPK ASIAKKAILLE
Uudet Louna-TPK asiakkaat, jotka ovat liittyvät mukaan 31.10.2020 mennessä. saavat samalla hinnalla sähköä 1.11.2020 alkaen kuin muutkin.

Kun sanoo vanhan sopimuksen irti ja liittyy Louna-TPK sopimukseen, TE tarjoaa määräaikaisen Louna TPK- sähkösopimuksen lokakuun loppuun asti.

Varsinainen sopimus astuu voimaan kaikilla 1.11.2020 alkaen ja väliajalle jäsen saa päivitetyn tarjoushinnan seuraavasti:

Hinnat aikavälillä 1.5.-31.10.2020
Yleissähkö
Perusmaksu 1,50 €/kk
Energia 4,39 snt/kWh
Yösähkö
Perusmaksu 2,00 €/kk
Päiväenergia 5,12 snt/kWh
Yöenergia 3,73 snt/kWh
Kausisähkö
Perusmaksu 2,00 €/kk
Päiväenergia 5,45 snt/kWh
Yöenergia 4,03 snt/kWh

(Tämä hinnasto on siis voimassa UUSILLA ASIAKKAILLA 1.11.2020 asti ja sen jälkeen hinta on kaikilla sama. Vanhat sopimukset jatkuvat sellaisenaan 1.11.2020 asti)

Turku Energian asiakaspalvelun nro on 02 2426 111, mikäli on lisää kysyttävää asiasta.

 

PÖRSSISÄHKÖ  VOI OLLA HETKITTÄIN EDULLISIN

(Päivitetty 21.1.2022)
Pörssisähkö on toisinaan edullista niille, jotka riskeeraavat ja viitsivät kilpailuttaa säännöllisesti sähkön toimittajaa. Mikäli lämmitysjärjestelmä sisältää isot varaajat ja on niin "älykäs", että osaa ottaa sähköä vain silloin kuin se on edullista, pörssisähkö voi olla edullistakin. Kannattaa muistaa, että vaihtelut ovat suuria, vielä syksyllä 2020 tuntihinta saattoi olla 17 snt/kWh -mutta 2021 joulukuussa 124smt/kWh  -  halvimmillaan 2020 hinta oli alle 2,00 snt/kWh (siihen lisätään sähköyhtiön marginaali ja kuukausimaksu).

Monissa talouksissa jatketaan sopimusta Turku Energian kanssa siksi koska se on yksinkertaisinta ja toisaalta yhtiön tulos jää Turun Seudulle eikä lipsu veroparatiiseihin .

Uudet asiakkaat voivat tehdä sopimuksen ottamalla yhteyttä Turku Energian asiakaspalveluun ja ilmoittamalla siitä yhdistyksen emailiin takakirveen.omakotiyhdistys@gmail.com, niin lähetämme Turku Energialle vahvistuksen jäsenyydestä.


Syksyn uudistus pyritään saaman sopimuksessa sellaiseksi, että uudet pääsevät siihen mukaan TPK:n sopimushinnalla - jos Turku Energia voittaa kilpailutuksen.

 

Raimo Ollila, pj

"Väliinputoaja" voi irtisanoa vanhan TE sopimuksen

Jos omakotiyhdistyksen jäsenellä on Turku Energian sopimus voimassa reippaasti vuoden 2021 puolelle, saattaa paljon sähköä kuluttavalla olla edullista sanoa irti vanha sopimus ja liittyä uuteen syksyllä 2020 alkavaan  TPK:n sopimukseen. Vanhan sopimuksen irtisanomisesta menee sakko 50€, joten kannattaa hieman laskeskella hyöty ja ottaa yhteyttä Turku Energian asiakaspalveluun.

PDF-tiedostoTarjous_TPK_2020 TurkuEnergia.pdf (77 kB)
Ohessa Turku Energia tarjous